Non-dualiteit (deel 2)

3468

Non-dualiteit, advaita, is je kwetsbaarheid tonen, leven in het nu en je gedachten loslaten. Voor veel mensen is het een lastige opgave om gedachten los te laten. We denken over wat geweest is en wat komen gaat. We maken ons druk over de toekomst en piekeren over het verleden. Hierdoor zijn we meer bezig met hoe anderen ons zien dan met het leven zelf.

Paul Smit (cabaretier, schrijver, spreker) schreef een boek voor managers over non-dualiteit:

boek_nondualiteitvoormanagers

“Alles in het universum verandert continu en de enige die daar problemen mee heeft is de mens. Of het nu om persoonlijke of zakelijke situaties gaat: we leggen ons vaak maar moeilijk neer bij zaken die anders gaan dan gepland. Hoe komt het dat we zoveel moeite hebben om met veranderingen om te gaan? Veel mensen leven met het piekerverstand, met een soort ‘Muppets’ in je hoofd die constant bezig zijn met kwebbelen, oordelen, verzet, problemen. Zij reageren op iedere situatie vanuit angst, en voeden voortdurend onze twijfel over hoe het leven zou moeten zijn, met veel stress als gevolg.

Non-dualiteit laat zien dat wanneer ons piekerverstand en onze controlezucht verminderen, ons leven natuurlijker, spontaner, creatiever en moeitelozer wordt. Non-dualiteit is de filosofie waarmee Albert Einstein, Ramana Maharshi, William Shakespeare, maar ook comedian Bill Hicks zich bezig hielden; vandaag de dag zijn acteur Jim Carrey en auteur Eckhart Tolle bekende non-dualisten. Dit boek is een introductie voor ondernemers en leiders tot deze radicale en tevens bevrijdende filosofie.

Vanuit non-dualistisch perspectief wordt gekeken naar authentiek leiderschap, ondernemerschap en verbinding.” www.paul-smit.nl/biografie/index.html

Nieuwsgierig naar meer zoektochten naar non-dualisme? Ga dan op pad met filosoof Stine Jensen in de volgende documentaire:

Kijk ook op: http://gritineducation.com/non-dualiteit-deel-1/


Comments are closed.