Het tegenovergestelde van een horizontaal bos …

1637

… is natuurlijk een verticaal bos. Maar wat Ć­s een verticaal bos?

Ik heb hier even een “grej of the day” van gemaakt šŸ™‚ Zie hiervoor: https://gritineducation.com/grej-of-the-day/

Wanneer kinderen deze hint (Het tegenovergestelde van een horizontaal bos…) van hun leraar krijgen, moeten zij allereerst bepaalde begrippen kennen: tegenovergestelde, horizontaal en verticaal. Daarna is het nog de vraag wat een verticaal bos is.

In hun zoektocht naar de betekenis van de hint komen kinderen begrippen tegen als: klimaatverandering, duurzaamheid, ontbossing, verstedelijking, vergroening, verticaal tuinieren of zelfs spannende uitspraken als “smog-etende torens”.

De Italiaanse architect Stefano Boeri creĆ«erde zijn eerste verticale bos in Milaan. Bosco Verticale; twee woontorens van 111 meter hoog met daarop 730 bomen, 5.000 struiken en meer dan 12.000 planten. De flatbewoners hebben daardoor het gevoel dat zij in een bos wonen, een verticaal bos. In 2022 kun je in Utrecht, direct naast het station, een creatie van Boeri bekijken; “Wonderwoods”.

Dit fenomeen leent zich uitstekend voor een microles. Dat is binnen “grej of the day” een les van ca. 8 minuten waarin de leraar de kinderen informeert over een bepaald onderwerp. Lang niet alle vragen kunnen in die korte tijd worden beantwoord, dus de kinderen worden uitgedaagd zelf ook op onderzoek uit te gaan.

In het vorige item vind je meer informatie over Grej of the Day.

Kijk ook op:
* de www.voordewereldvanmorgen.nl; met voorbeelden van de 7 mooiste verticale bossen ter wereld


Comments are closed.