Wolf

2942

Groningen is in de ban van de wolf die door de provincie rent. Een mooi moment om met kinderen over de wolf te praten. Over feiten en fictie, de natuur en de bescherming van de natuur. Zelf een verhaal verzinnen met een wolf in de hoofdrol is natuurlijk ook een perfecte opdracht in de boekenweek.

Houdt een wolf van Roodkapjes of eet hij liever iets anders?

Favoriete hapjes van de wolf (te gebruiken in een rekenles)
Favoriete hapjes

Bron: Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland

Deze VBNN geeft antwoord op de volgende vragen: Wie is de wolf? Hoe herken ik een wolf? Horen wolven thuis in Nederland? Welke betekenis kan de wolf hebben voor de Nederlandse natuur? Zijn wolven gevaarlijk voor mensen? Mag een wolf gedood worden? Vormen wolven een bedreiging voor schapen en ander vee? Hoe staat het met de populatie wolven in onze buurlanden? Wat is de taak van de overheid? De antwoorden vind je hier: https://www.natuurmonumenten.nl/tien-feiten-over-de-wolf

Je kunt de actualiteit ook aangrijpen voor een muziekles door met kinderen naar Peter en de Wolf te luisteren. Een muzikaal sprookje van Sergej Prokofjev. Elk personage in het verhaal wordt verbonden aan een specifiek muziekinstrument:


Comments are closed.