Video’s voor Flipping

3767

Wat is “Flipping the Classroom”? Kijk voor uitleg op:
http://gritineducation.com/flipping-the-classroom/ en op http://gritineducation.com/flipping/

Je kunt als docent je eigen instructiefilmpjes maken, maar gebruikmaken van materiaal van collega’s is ook een optie. Een mooi voorbeeld vind je op www.1001docenten.nl. Je plaatst op deze site je eigen instructies of je kiest een video van een collega-docent.

Leerlingen kunnen filmpjes bekijken van hun favoriete docent of zij zoeken per schooltype, per leerjaar en per vakgebied de instructie die zij nodig hebben.

Marius: “Ik wil bijvoorbeeld leren hoe ik kan vermenigvuldigen met wortels en daarvoor bestudeer ik de video van Nick Gerdes: http://www.1001docenten.nl/videos/nick-gerdes/wiskunde-rekenen-met-wortels-wortels-vermenigvuldigen. Na deze uitleg ben ik zo enthousiast dat ik ook de andere bijdragen van Nick ga doornemen. Wanneer ik iets niet begrijp, bekijk ik het filmpje opnieuw of ik kies een andere docent uit. Heb ik meer instructie nodig dan vraag ik m’n ouders om hulp of m’n docent morgen tijdens de les.”

Tina: “Hoe kan ik ‘t kofschip inzetten om mijn spelling te verbeteren? Hiervoor kies ik de instructie van Natasja Smit: http://www.1001docenten.nl/videos/natasja-smit/-t-kofschip-werkwoordspelling. Het voordeel van een filmpje is dat ik uitleg krijg op het moment dat ik die nodig heb en ik kan de video even stilzetten als ik voor mezelf aantekeningen wil maken.”

Instructiefilmpjes zijn handige tools voor leerlingen en docenten. Door instructies vooraf te geven d.m.v video’s, creëert een docent tijd en ruimte in de les voor bijvoorbeeld coöperatieve werkvormen, verwerkingsopdrachten en discussie.

http://www.1001docenten.nl/videos/

 


Comments are closed.