Naar buiten!

2548

Herfst, regen, druilerigheid en depressiviteit… misschien niet het beste moment om over buitenspelen te schrijven. Of juist wel? Meestal voel je je beter, frisser, energieker als je tijd buiten doorbrengt. Dat geldt ook voor kinderen. Vooral in de herfst- en wintermaanden komen de meeste kinderen weinig buiten. Van huis naar school en weer terug en dan binnen op de bank onder een dekentje of achter het bureau om huiswerk te maken.

Als we jonge kinderen stimuleren vaker buiten te spelen, dan is de kans groter dat ze een gezonde levensstijl ontwikkelen en dat ze ook op latere leeftijd actief van de natuur genieten. Toch vind je in Nederland nog legio saaie, grijs betegelde schoolpleinen die weinig uitnodigend zijn en waar de natuur ver te zoeken is.

Wil jij de buitenruimte bij jouw school of kinderopvanglocatie groener en uitdagender maken? Dan vind je op veel plekken goede ideeën om je droomtuin te verwezenlijken. Kijk bijvoorbeeld op de website van provincie Vlaams-Brabant. Daar tref je een praktische publicatie aan van 56 bladzijden over de vergroening van de buitenruimte. Of ga naar www.springzaad.nl voor nog meer aansprekende voorbeelden.

Meer inspiratie nodig?
http://gritineducation.com/category/tools-for-teachers/learning-outside-the-classroom/


Comments are closed.