Stilstaan bij Beweging

2253

Volgens het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) zijn Nederlanders kampioen “zitten”. We zitten veel, te veel en bewegen te weinig. Wij, kinderen en volwassenen, dijen uit door een ongezonde levensstijl. En eenmaal dik komen we nog moeilijker in beweging.

Gelukkig zijn er ook veel goede idee├źn om kinderen en volwassenen te laten rennen, spelen, sporten en ravotten. Bijvoorbeeld door de (buiten)ruimte anders in te richten, waardoor je (bijna) niet meer stil kunt zitten.

Op schoolpleinen is ook veel winst te behalen door de inrichting te veranderen. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen op weg worden geholpen in hun spel door bijvoorbeeld elke maand, tijdens de gymles, een spel uit te leggen dat de kinderen op het schoolplein kunnen spelen of door als begeleider of leerkracht met de kinderen mee te spelen.

In de volgende video laat Wim van Gelder zien hoe er tegenwoordig gymles wordt gegeven en op welke manier er verbinding kan worden gelegd tussen de lessen en het bewegen op het schoolplein.

 

 


Comments are closed.